Premierul Florin Cîţu a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi au fost luate câteva decizii care vor ajuta la reducerea efectelor pandemiei. De asemenea, el a afirmat că au fost prelungite unele măsuri, între care prelungirea scutirii de la impozit a firmelor din domeniul HoReCa pentru încă 90 de zile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
UPDATE - Potrivit Ministerului de Finanţe, Guvernul a adoptat în şedinţa de joi proiectul care vizează o serie de măsuri menite să vină în sprijinul mediului de afaceri, precum scutirea de la plata impozitului specific şi reglementări în domeniul procedurilor fiscale.

Scutirea de la plata impozitului specific unor activităţi datorat de operatorii economici care desfăşoară activitate în domeniul HORECA, pentru încă o perioadă de 90 de zile calculată începând cu data de 1 aprilie 2021.

"Contribuabilii care datorează acest impozit pentru anul 2021 recalculează impozitul specific datorat, în mod corespunzător, prin scăderea suplimentară din numărul de 365 de zile calendaristice a numărului de 90 zile aferent perioadei care începe cu 1 aprilie 2021, în condiţiile în care aceştia au beneficiat deja de scăderea unui număr de 90 de zile calendaristice de la 1 ianuarie 2021", a arătat Ministerul de Finanţe.

Reglementări în domeniul procedurilor fiscale:

- Restructurarea obligaţiilor bugetare. Măsurile adoptate prevăd prorogarea termenul pentru depunerea cererii de restructurare de la data de 30 iunie 2021 la data de 31 ianuarie 2022.

- Rambursarea TVA cu control ulterior. Se prorogă termenul pentru care contribuabilii pot beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adăugată cu efectuarea, ulterior, a inspecţiei fiscale, de la data de 31 martie 2021 la data de 31 ianuarie 2022.

- Anularea unor obligaţii accesorii. Se continuă aplicarea acestor măsuri fiscale prin prorogarea termenului de depunere a cererii de anulare de la data de 31 martie 2021 la data de 31 ianuarie 2022. Contribuabilii pot beneficia de ştergerea accesoriilor fiscale (cum ar fi dobânzile şi penalităţile), cu condiţia plăţii debitelor principale şi a îndeplinirii celorlalte criterii menţionate în legislaţie.

- Eşalonarea la plată, în formă simplificată, a obligaţiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgenţă, administrate de organul fiscal central. Se prorogă termenul de acordare a acestei facilităţi de la data de 31 martie 2021 la 30 septembrie 2021.Contribuabilii pot beneficia de eşalonarea obligaţiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgenţă, administrate de organul fiscal central, în condiţii de accesare simplificate şi în procedură accelerată.

ŞTIREA INIŢIALĂ -"În această săptămână am avut mai multe întâlniri, cu prefecţii, cu Asociaţia Municipiilor, cu toate cultele din România, cu reprezentanţii din retail. În urma acestor discuţii şi discuţii cu MS şi Comitetul de Specialitate, astăzi în şedinţa de Guvern am luat câteva decizii în şedinţa de Guvern care vor ajuta la reducerea efectelor pandemiei. Aceste decizii au fost adoptate prin hotărâre de Guvern şi vor fi prezentate de secretarul de stat Raed Arafat", a anunţat Cîţu, după şedinţa de guvern.

 
El a afirmat că se prelungeşte pentru HORECA perioada de scutire cu încă 90 de zile a impozitului specific.
 
Acestor măsiri se adaugă altele care vin în sprijinul mediului de afaceri. 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.