Prim-ministrul Dacian Cioloş a transmis un mesaj de condoleanţe premierului italian Matteo Renzi pentru victimele cutremurului de miercuri din provincia Rieti şi îşi exprimă susţinerea pentru familia cetăţeanului român care a murit din cauza seismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Dacian Cioloş îşi exprimă solidaritatea cu poporul italian şi compasiunea faţă de familiile victimelor afectate de cutremurul produs în cursul nopţii prin mesajul adresat guvernului italian şi a oferit colaborarea autorităţilor române.

"În aceste momente tragice suntem alături de comunitatea italiană din Amatrice şi de toţi cetăţenii Italiei, loviţi de consecinţele teribilului cutremur (...) În numele Guvernului român şi al meu personal transmit condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi, recuperare cât mai grabnică şi puterea de a trece peste această suferinţă. Spiritul fratern care ne leagă ne va fi sprijin pentru a depăşi momentele dureroase prin care trecem", se arată în mesajul lui Cioloş.

Prim-ministrul s-a referit şi la românii afectaţi de către cutremur.

”Am aflat cu profundă tristeţe că şi un cetăţean român şi-a pierdut viaţa, iar alţi semeni ai noştri sunt răniţi sau daţi dispăruţi in urma seismului care a avut loc în Italia. Suntem alături de familia greu încercată si de concetăţenii noştri aflaţi în suferinţă. MAE şi Misiunea diplomatică a României la Roma vor acorda tot sprijinul şi asistenţa necesare. Gândurile noastre se îndreaptă către persoanele afectate, români şi italieni, deopotrivă, precum şi către cele care fac eforturi pentru salvarea şi ajutorarea victimelor”, a afirmat premierul.

Premierul italian Matteo Renzi a anunţat miercuri seara că bilanţul cutremurului din Umbria a ajuns la cel puţin 120 de morţi, transmite Sky News.

Un bilanţ anterior anunţa peste 80 de morţi.

"Cel puţin 120 de vieţi au fost pierdute până acum, iar bilanţul nu este definitiv", a spus preşedintele Consiliului italian.

"Răniţii şi bolnavii care au fost conduşi de la Amatrice şi Accumoli cu elicoptere şi ambulanţe sunt 368 la număr", a precizat Renzi.

Centrul european de seismologie la Marea mediterană a anunţat că epicentrul seismului a fost localizat la nord-est de Roma, lângă Norcia, în Umbria, iar Institutul american de geofizică USGS a anunţat că acesta a avut magnitudinea de 6,2.

Un român a murit, doi au fost răniţi şi alţi nouă au fost daţi dispăruţi de către aparţinători în urma cutremurului ce a avut loc miercuri în Italia, a anunţat miercuri seara Ministerul Afacerilor Externe.

”Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz”, a anunţat MAE.

Alte două persoane de cetăţenie română au fost identificate printre răniţi şi au fost spitalizate. ”Un număr de nouă cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători”, precizează ministerul.

Misiunea diplomatică română se află permanent în legătură cu autorităţile italiene şi a trimis la faţa locului două echipe consulare mobile (una de la ambasada României la Roma şi celalată de la consulatul general al României la Bologna), care încearcă să afle date despre alţi români care se află în zona seismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.