Premierul Marcel Ciolacu a avut marţi o întâlnire de lucru pentru a analiza situaţia din zonele afectate de inundaţii şi măsurile de intervenţie necesare pentru sprijinirea urgenţă a persoanelor care au de suferit din cauza fenomenelor meteorologice, el cerând ca mecanismul de comunicare între instituţiile statului să fie pro-activ, având în vedere ca asemenea fenomene meteorologice au devenit, din păcate, extrem de dese. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi şeful DSU, Raed Arafat, au evidenţiat necesitatea derulării unor campanii de avertizare a populaţiei din zonele cu risc de inundaţii, care să includă mesaje adaptate situaţiei din teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pentru oamenii aflaţi în situaţii dificile, fiecare zi contează. Am cerut autorităţilor statului ca  acolo unde putem interveni pentru a ajuta populaţia, să o facem cât  mai rapid. Procedura de evaluare a pagubelor este în curs, trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Executivului.  
 
Potrivit Guvernului, ”prim-ministrul a cerut, de asemenea, ca mecanismul de comunicare între instituţiile statului să fie pro-activ, având în vedere  ca asemenea fenomene meteorologice au devenit, din păcate, extrem de dese”.
 
De asemenea, şeful Executivului a cerut ca ministerele şi agenţiile  din subordine să  acţioneze coordonat cu celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru ca reacţia de răspuns să fie eficientă.
 
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi şeful  DSU, Raed Arafat, au evidenţiat necesitatea derulării unor campanii de avertizare a populaţiei din zonele cu risc de inundaţii, care să includă  mesaje adaptate situaţiei  din teren, mai spune Guvernul. 
 
La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Mircea Fechet, secretarul de stat în MMAP, Bogdan Balanişcu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul general la Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Sorin Lucaci, şi consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frasineanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.