Autorităţile din judeţul Buzău au aplicat, în ultimele ore, 15 amenzi în valoare de 20.000 de lei fiecare unor pesoane care nu au fost găsite la domiciliu deşi trebuia să fie izolate pentru că veniseră din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, sancţiunile au fost aplicate unor persoane care nu au fost găsite la domiciliu. Constatările au fost făcute fie în timpul controalelor efectuate de echipele mixte la persoanele izolate, fie în urma sesizărilor la 112 venite din partea unor cetăţeni care au reclamat că persoane care trebuie să fie izolate se plimbă nestingherite pe străzi.

În judeţul Buzău sunt în carantină, vineri, 56 de persoane, în timp ce 1.338 sunt izolaţi la domiciliu. În judeţ sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire.

”Menţionăm că mai există locuri disponibile pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacităţii. În ceea ce priveşte testarea pentru Coronavirus, menţionăm că, până la această dată, tuturor persoanelor aflate în carantină le-au fost prelevate probe în vederea efectuării analizelor. În total, la nivelul judeţului, au fost făcute 105 teste pentru coronavirus, iar 98 de rezultate sunt negative, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19, restul analizelor fiind în lucru", a declarat Irimia.

Pe de altă parte, primarii din localităţile rurale spun că nu pot avea un control total asupra persoanelor care trebuie să stea la domiciliu.

Primarul comunei Râmnicelu, Dumitru Stanciu, recunoaşte că nu poate garanta că toţi aceşti români veniţi acasă respectă regula izolării la domiciliu, iar situaţia va deveni şi mai greu de controlat odată cu apropierea sărbătorilor pascale când în comună este aşteptat un număr mare de români din Spania, Italia şi alte ţări.

"I-am instruit, i-am găsit la domiciliu, dar eu nu ştiu ce fac ei noaptea, nu ştiu ce fac ziua, nu ştiu ce fac noaptea. Ce-i opreşte cineva să iasă? Nu am de unde să ştiu. La câţi vor veni acasă şi de sărbători, cine ştie dacă ies sau nu”, a spus el.

Un alt primar, cel din comuna buzoiană Costeşti, Constantin Moise, a spus că zilele trecute, persoane care ar fi trebuit să fie în izolare au fost la un priveghi.

"A murit cineva şi au trecut prin faţa sicriului şi după aceea s-au retras la domiciliu. Am dus muncă de lămurire că nu trebuie să părăsească curtea, dar.... au fost 6-7 rude pe la sicriu. Da, erau în izolare. O chestiune de câteva minute, n-au stat mai mult. A fost acolo şi echipa noastră de la Primărie, şi poliţia, le-am dat dezinfectanţi şi au păstrat distanţa faţă de ceilalţi”, a declarat Constantin Moise. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.