Cinci pacienţi ucraineni cu vârste între 26 şi 56 de ani sunt transportaţi, vineri, cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române de la Rzeszów-Jasionka (Polonia) la Dublin (Irlanda), pentru tratament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 7 octombrie, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Rzeszów-Jasionka (Polonia) - Dublin (Irlanda) - Otopeni. Astfel, cinci pacienţi ucraineni, în vârstă de 44, 26, 49, 56 şi, respectiv, 36 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszów-Jasionka şi transportaţi la Dublin pentru tratament în unităţi medicale din Irlanda”, a informat Ministerul Apărării.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9.00.

Conform sursei citate, solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma solicitării Ucrainei încărcată în platforma Common Emergency Communication and Information System (CECIS) ce facilitează comunicarea între Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene şi autorităţile naţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.