Cinci drumuri naţionale din judeţele Alba, Arad, Cluj şi Timiş sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza furtunilor. Poliţiştii recomandă ca, pe timpul ploii, fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare şi să se folosească luminile de întâlnire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza vremii nefavorabile, reprezentată de ploi, descărcări electrice, furtuni şi vânt puternic.

Nu se poate circula pe DN1, localitatea Ciucea, judeţul Cluj, DN 1 R, între localităţile Horea şi Albac, judeţul Alba,  DN 6, ieşirea din Timişoara spre Lugoj, judeţul Timiş, DN 7, între localităţile Petriş şi Bârzava, judeţul Arad şi pe DN 75, între localităţile Gîrda şi Arieşeni, judeţul Alba.

”Recomandăm astfel conducătorilor auto ca, pe timpul ploii, fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele”, rcomandă Infotrafic.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să-şi păstreze calmul la volan, să circule cu atenţie deosebit de sporită şi să adopte permanent o conduită preventivă, pentru a putea evita producerea oricărui eveniment rutier.

Mai multe judeţe din întreaga ţară sunt, duminică, sub cod galben sau portocaliu de furtuni care anunţă ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice. 

În judeţul Timiş, patru persoane şi-au pierdut viaţşa şi cel puţin 26 au fost rănite din cauza furtunii, în timp ce o femeie a murit în judeţul Arad, surprinsă de un copac. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.