Sorin Cîmpeanu a anunţat că luni va fi semnat ordinul de ministru cu privire la structura anului şcolar. Miinistrul Educaţiei a mai spus că şcolile nu vor fi închise doarece elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat, chiar dacă predarea va fi făcută online. El a mai spus că vor fi 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru Paştele catolic şi 10 zile pentru Paştele ortodox, iar grădiniţile vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice, cu avizul DSP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi. Aş vrea să fac o precizare importantă – şcolile nu se închid pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă – 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică. Nu se închid pentru că vor funcţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online. Spun că nu se închid deoarece un lucru foarte important – activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online”, a declarat luni Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul Educaţiei a mai spus că avantajul este că aceste zile de vacanţă din luna aprilie se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică în luna iunie.

„De asemenea, grădiniţile vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP. Avantajul este, repet, că aceste zile de vacanţă în luna aprilie se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică în luna iunie, cu condiţia respectării regulilor în şcoli, cu condiţia bunului mers a campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ şi este o condiţie îndeplinită, cu condiţia testării masive în şcoli, testare nonivazivă şi de asemenea, cu condiţia sub rezerva evoluţiei ratei epidemiologice”, a completat Cîmpeanu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.