Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat că printre propunerile care vor fi luate în discuţie la întâlnirea de vineri dimineaţa convocată de premierul Florin Cîţu la Palatul Victoria se numără şi cea privind creşterea pragului ratei de infectare până la care şcolile vor putea să rămână deschise. El a adăugat că vor fi dezbătute şi măsurile care se vor regăsi în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind începerea anului şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am precizat că cel târziu în perioada 1-3 septembrie vom avea ordinul comun ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii prin care, cu cel puţin 10 zile înainte de data de 13 septembrie, începerea şcolii, vom prezenta în detaliu toate măsurile pe care trebuie să le cunoască atât şcolile, cât şi părinţii şi elevii. Am spus că rămâne în continuare opţiunea numărul unu şi anume prezenţă fizică în data de 13 septembrie în toate şcolile din România. Mâine (vineri - n.r.) vom avea la Guvern, începând cu ora 10.00, o discuţie convocată de către prim-ministrul României la care vor participa ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Vaccinare, reprezentantul INSP şi un reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale. În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru”, a explicat Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 
 
El a mai anunţat că printre propunerile care vor fi luate în discuţie la întrunirea de vineri de la Guvern se numără şi „creşterea pragului ratei de infectare până la care şcolile deschise în data de 13 septembrie cu prezenţă fizică pentru toţi elevii vor putea să rămână deschise”.


„Până acum, ştiţi foarte bine, erau scenariile deja cunoscute, verde, galben, roşu, şcolile rămâneau integral deschise până când localitatea ajungea la pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicare a acestui nivel până la care şcolile rămân în totalitate deschise, sigur că da, cu respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară”, a conchis ministrul Educaţiei. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.