Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că relocarea elevilor de la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Capitală în vederea renovării clădirii monument istoric se va face numai prin consens între Primărie, Inspectoratul Şcolar şi unitatea de învăţământ şi după consultarea părinţilor şi a elevilor. Ministrul îşi exprimă convingerea că actuala conducere a şcolii va fi schimbată cu una "care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Până la finele acestui an şcolar nu va fi făcută nicio relocare, cu alte cuvinte, nu va fi perturbat procesul didactic mai mult decât îl perturbă pandemia. Relocarea se va face doar prin consens între Primărie, Inspectorat şi şcoală, cu consultarea elevilor şi părinţilor. Un lucru foarte important: consens înseamnă acordul tuturor părţilor, este un document semnat la Ministerul Educaţiei. Mai exact, Primăria se angajează să ofere mai multe variante de relocare, trei, patru, cinci, şase variante, iar prin consens să se aleagă varianta optimă”, a declarat ministrul Educaţiei, joi seară, la Digi 24.
 
Acesta a precizat că unul dintre aspecte, de altfel foarte important, este legat de faptul că Primăria trebuie să se angajeze, ca proprietar al clădirii, că va garanta că obiectele de patrimoniu din arhive unităţii de învăţământ, care sunt foarte importante, vor fi păstrate "în condiţii adecvate".
 
El a precizat că elevii vor fi mutaţi acolo unde "acceptă să meargă”, arătând că revocarea clădirii nu s-ar putea face cu elevii în clase.
 
Sorin Cîmpeanu se arată convins că actuala conducere a Colegiului "Gheorghe Şincai" va fi schimbată.
 
"O precizare importantă, şi îmi aleg bine termenii, îmi exprim convingerea că în foarte scurt timp şcoala va avea o altă conducere care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment. Numirea conducerii şcolii este apanajul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, nu al ministrului, articolul 248, alineatul 7, dar sunt convins, subliniez, că Inspectoratului Şcolar Bucureşti va avea înţelepciunea să aleagă o nouă conducere care să contribuie la revenirea la normal a lucrurilor în Colegiul Naţional Gheorghe Şincai”, a adăugat ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.