Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că, începând de luni, un procent de 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică. Astfel, se află în această situaţie un număr de 4.847 de unităţi de învăţământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situaţia privind gradul de vaccinare în rândul personalului angajat în unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, la data de 5 noiembrie, poate fi accesată AICI

Ministrul interimar al Educaţiei a mai spus că pe site-ul fiecărui inspectorat şcolar sunt disponibile informaţiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile. Cîmpeanu a mai precizat că în Capitală sunt, de exemplu, şi 27 de unităţi de învăţământ care au cerut intrarea în regim on-line, cu toate că aveau peste 60% rată de vaccinare a personalului.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În plus, potrivit informaţiilor colectate la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, rata de vaccinare a personalului este de 71%, raportat la totalul celor 95 de angajaţi.

Sorin Cîmpeanu a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că pe 8 noiembrie va începe şcoala pentru toţi elevii şi preşcolarii din învământul de stat şi privat, iar cursurile vor fi cu prezenţă fizică acolo unde rata de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului didactic este peste 60%.

De asemenea, dacă vor exista probleme cu privire la infrastructură sau resursa umană, va fi oferită în continuare posibilitatea ca şcolile respecte să ceară desfăşurarea cursurilor on-line, indifernet de rata de vaccinare de peste 60% a cadrelor didactice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.