Topul celor mai căutate destinaţii de vară în acest an reconfirmă zone din Grecia şi Turcia, dar vine şi cu o nouă vedetă estivală, Spania, potrivit datelor touroperatorului Christian Tour, care arată că Antalya, Mallorca, Creta, Lefkada, Rhodos, Tenerife şi Santorini au fost cele mai vândute destinaţii ale verii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform statisticilor de vânzări pe care le avem la mijlocul lunii iulie, numărul de turişti care au ales în acest sezon să meargă în vacanţă cu agenţia noastră depăşeşte 150.000. În acest moment, avem un grad de ocupare de 75% şi suntem în creştere cu 10% faţă de perioada similară anului trecut”, a declarat Marius Pandel, director general al Christian Tour, unul din cei mai mari touroperatori din România.

El spune că românii au devenit turişti din ce în ce mai informaţi, mai bine pregătiţi atunci când vine vorba de alegerea destinaţiei, a hotelului şi chiar a turoperatorului cu care pleacă în vacanţă.

De exemplu, pentru Antalya, cu preţurile din perioada de early booking, turiştii pot să-şi petreacă o vacanţă într-un hotel de cinci stele de lux, cu servicii all inclusive, plătind cât pentru un hotel de patru stele.

”Dar marea vedetă a acestui sezon este Spania, o destinaţie cu o creştere de 300% faţă de anul trecut, în special datorită zborurilor directe din provincie. Pentru Mallorca, de exemplu, avem zboruri directe nu doar din Bucureşti, ci şi din Cluj-Napoca sau Timişoara. Până de curând, Tenerife era considerată o destinaţie exclusivistă din cauza preţurilor. Acum, însă, am reuşit să oferim pachete cu un raport calitate-preţ foarte bun, ceea ce a adus <insula primăverii eterne> mult mai aproape de posibilităţile financiare ale românilor de a achiziţiona un sejur turistic”, a adăugat reprezentantul Christian Tour.

Perioadele cele mai căutate de către turişti în acest an sunt: sfârşit de iunie, când începe vacanţa copiilor, început de septembrie, datorită preţurilor foarte bune oferite de hoteluri, şi toată luna august, când foarte mulţi români îşi iau, în mod tradiţional, concediu atunci, iar căldura din oraşe îi ”trimite” la plajă.

”Perioadele menţionate mai au, din păcate, puţine locuri libere, atât la avion cât şi la cazare, iar turiştii care vor o vacanţă în intervalul de timp menţionat ar trebui să se decidă din timp”, mai spun oficialii companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.