Chestorul Liviu Vasilescu a fost numit şef al Poliţiei Române, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, la propunerea ministrului de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit deciziei premierului, care a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri, numirea a avut loc la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

"Începând de la intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numeşte în funcţia de inspector general cu rang de secretar de stat al Inspectoratului General al Poliţiei Române", scrie în document.

În aprilie 2018, IGPR anunţa că chestorul de poliţie Liviu Vasilescu, director al Direcţiei Operaţiuni Speciale, a preluat, "cu acordul său", funcţia de director al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

”Menţionăm că acestea sunt funcţii echivalente, iar mutarea s-a realizat în temeiul Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare”, preciza atunci IGPR. 

Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, schimbarea lui Vasilescu s-ar fi făcut la presiunile lui Adrian Mlădinoiu, fostul şofer al lui Liviu Drangnea şi şef la SGG, şi a subsecretarului de stat din MAI Valeriu Mihai.

Chestorul Ioan Buda a declarat, în 26 iulie, că a luat act de demiterea sa din funcţia de şef al Poliţiei Române, în urma cazului Caracal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.