Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a închis, vineri, magazinul AMI din Gara de Nord din Bucureşti, inclusiv cele două chioşcuri de la peroane şi spaţiul cu măsuţe de la ieşirea spre Bulevardul Dinicu Golescu ale aceluiaşi proprietar, fiind în desfăşurare evacuarea administrativă a spaţiilor comerciale, pentru datoriile de peste 2 milioane de lei înregistrate la plata chiriei. CFR SA precizează că va solicita intrarea în insolvenţă a societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii CFR spun că Regionala a transmis mai multe somaţii de plată şi a pus poprire pe conturile agentului economic pentru recuperarea datoriilor de peste 2 milioane de lei, însă executorul judecătoresc nu a identificat suma necesară acoperirii debitului, astfel că s-a recurs la rezilierea contractelor de închiriere şi la evacuarea administrativă.

De asemenea, spune CFR, pentru recuperarea datoriilor vor fi continuate demersurile de executare silită a agentului economic şi va solicita intrarea în insolvenţă a societăţii comerciale care deţinea spaţiile din Gara de Nord.

„Acţiunea de evacuare administrativă se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor Poliţiei TF, ITM şi ANAF, în spaţiile comerciale deţinute de SC AMI FOOD SRL, fără a afecta buna desfăşurare a activităţii feroviare din Gara de Nord sau a activităţii comerciale desfăşurate de ceilalţi agenţi economici”, precizează reprezentanţii Căilor Ferate.

SC AMI FOOD SRL deţinea trei spaţii comerciale în suprafaţă totală de aproximativ 373 de metri pătraţi, respectiv magazinul AMI în spaţiul dintre casele de bilete, două chioşcuri la peroanele 7 şi 8 şi un spaţiu cu măsuţe la ieşirea din gară spre Bulevardul Dinicu Golescu. Contractele de închiriere au fost semnate în anul 2013, iar societatea desfăşura activităţi de vânzare a produselor alimentare şi de tip fast-food.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.