Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie, în judeţul Bacău, în toate spaţiile publice, începând din data de 7 aprilie 2020. Măsura a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, la recomandarea secretarului de stat, Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Porivit Prefecturii Bacău, prin ”spaţii publice” se înţelege ”spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere, gări, autogări, etc”.

”Pe fondul crizei de măşti, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie exclusiv măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită”, a mai transmis Prefectura Bacău.

”Este o hotărâre prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, a precizat prefectul Liviu Miroşeanu.

Judeţele Galaţi, Botoşani, Maramureş şi Vaslui au adoptat deja decizii similare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune că autorităţile au început să recomande purtatul măştii sau al altor forme de material de protecţie pentru nas şi gură, în spaţiile publice, întrucât dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID-19 în comunitate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.