Treisprezece cetăţeni din Irak, printre care şi doi copii, au fost opriţi de poliţiştii de frontieră arădeni când încercau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria, pe jos, pe câmp. Alţi doi bărbaţi din Kosovo au fost depistaţi de poliţişti într-un tren Inter Regio Timisoara-Budapesta, ei încercând să ajungă în Elveţia folosind documente false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, joi dimineaţă, poliţiştii arădeni din cadrul Poliţiei de Frontieră Turnu, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, au depistat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, treisprezece persoane, printre care şi doi copii, care mergeau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că persoanele erau din Irak, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 2 şi 31 de ani. Acestea au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen, însă nu aveau o viză valabilă. Cetăţenii irakieni au mers cu taxi până în localitatea Turnu, de unde şi-au continuat drumul pe jos.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

De asemenea, în cursul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 1.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, în trenul Inter Regio de pe ruta Timişoara – Budabesta, poliţiştii de frontieră au depistat doi bărbaţi din Kosovo care au încercat să treacă graniţa cu acte de identitate false.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, bărbaţii au 37 de ani, respectiv 45, iar amândoi sunt cetăţeni din Kosovo. Ei au declarat poliţiştilor că au obţinut documente falsificate din Serbia de la o persoană pe care nu o cunosc, în schimbul sumei de 2.000 de euro. Bărbaţii voiau să ajungă în Elveţia, însă au apelat la documente false pentru că nu aveau o viză valabilă.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.