Cetăţeanul olandez suspectat că ar fi ucis fetiţa de 11 ani din judeţul Dâmboviţa avea cazirt în Olanda pentru infracţiuni de natură sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului. Poliţia Română verifică dacă avea legături cu reţele de traficanţi de minori şi dacă a mai făcut victime în trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă confirm că am luat legătura, chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică, cu omologii olandezi, ne-au confirmat că este cunoscut cu infracţiuni la viaţă sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului", a declarat, luni, şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, la Digi 24.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Vasilescu a declarat că fratele fetiţei a sesizat vineri seară, la ora 19.30, prin 112, dispariţia acesteia, iar primul echipaj a ajuns în şapte minute acolo.

El a spus că s-a început căutarea fetiţei, fiind suplimentate forţele. Copila nu mai putea fi văzută pe camere, la aproximativ 300 de metri de casă, dar câinele de urmă conducea către locuinţă şi o zonă accidentată din spatele casei, de aproximativ doi kilometri, care dă spre râul Dâmboviţa, de unde s-au început în acea seară căutările.

El a spus că s-au vizualizat imaginile de pe foarte multe camere, iar la un moment dat au rămas patru maşini suspecte.

Vasilescu a menţionat că s-au conturat trei piste de lucru, dar a spus că nu poate oferi detalii despre acestea.

Vasilescu a precizat că, sâmbătă seară, în jurul orei 19.00, s-a aflat cine a condus maşina, mai exact cetăţeanul olandez aflat în zbor spre Amsterdam.

Acesta a fost contactat în jurul orei 19.50.

"La acea oră nu aveam niciun fel de date ca să avem vreo suspiciune cu privire la el. Aveam în lucru mult mai multe ipoteze", a spus Vasilescu, precizâd că, din ce i-au spus colegii, acesta era la aeroport în Amsterdam şi le-a spus poliţiştilor că a fost în Dâmboviţa în scopuri turistice.

La momentul respectivolandezul nu a fost întrebat despre fetiţă.

”Nu puteam la acea oră să facem ancheta pe telefon”, a mai spus Vasilescu.

Şeful Poliţiei Române a mai declarat că s-a făcut tot posibilul pentru ca fetiţa să fie găsită în viaţă.

”Toată lumea, atât eu, personal, cât şi colegii mei am făcut tot ce a fost posibil pentru a rezolva acest caz. Am făcut tot ce am putut să rezolvăm acest caz şi să găsim fetiţa în viaţă”, a mai declarat Vasilescu.

Întrebat dacă există informaţii că olandezul era clientul vreunei reţele de trafic de minori, şeful Poliţiei a spus: ”Nu m-aş putea pronunţa în acest moment, dar în cursul anchetei analizăm orice pistă, dar nu pot să mă pronunţ în acest moment. Avem şi această ipoteză”.

În plus, poliţiştii verifică dacă olandezul -  care a venit frecvent în România începând cu anul 2016, iar în 2017 a stat o săptămână întreagă - a mai făcut victime în România.

Cetăţeanul olandez s-a sinucis, luni, în Olanda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.