Un cetăţean tunisian a fost declarat indezirabil în România pentru 15 ani, la sesizarea SRI, care spune că bărbatul a venit în ţara noastră ca student, în 2015, şi "s-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adepte a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinţe de izolare şi cu o activitate intensă în medii online radicale", identificându-se cu autorii unor atentate teroriste din Europa, înregistrate în perioada 2015-2018. "Preocupările constante ale cetăţeanului tunisian pentru propaganda teroristă de pe site-urile de specialitate şi glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh au confirmat disponibilitatea de a comite acţiuni violente fie în România, fie după deplasarea în teatrele jihadiste", spune SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform SRI, Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului tunisian BHA, pentru o perioadă de 15 ani. El a venit in România în calitate de student în anul 2015, după ce a obţinut o viză de studii şi a intrat în atenţia Serviciului Român de Informaţii în prima parte a anului 2018, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă.

"S-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adepte a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinţe de izolare şi cu o activitate intensă în medii online radicale. Preocupările constante ale cetăţeanului tunisian pentru propaganda teroristă de pe site-urile de specialitate şi glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh, au confirmat disponibilitatea lui BHA de a comite acţiuni violente, fie în România, fie după deplasarea în teatrele jihadiste. BHA s-a identificat cu autorii unor atentate teroriste din Europa, înregistrate în perioada 2015-2018.", arată SRI.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care a dispus măsura declarării ca indezirabil a tunisianului, pentru implicarea în fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, străinul a fost luat în custodie publică de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.