O ceremonie dedicată Zilei Eroilor, sărbătorită anual de Înălţarea Domnului, a avut loc, joi, la Baza Militară de la Kandahar. Militarii români dislocaţi în Afganistan i-au omagiat pe eroi la Troiţa din câmpul românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia a avut loc în memoria românilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Bosnia şi Herţegovina, Irak şi Afganistan, fiind organizată şi o slujbă religioasă.

 

Tot azi, în Capitală au fost depuse coroane de flori la Cimitirul Israelit Filantropia, la Mormântul Ostaşului Necunoscut - Parcul Carol I, la Monumentul Eroilor căzuţi în misiune în teatre de operaţii şi pe teritoriul României - Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Patriei – Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” şi la Cimitirul Militar Ghencea.

Manifestări similare au avut loc şi în garnizoanele din ţară, cu participarea reprezentanţilor autorităţilor locale, unităţilor şcolare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.