Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită anual de Înălţarea Domnului, afirmând că vom rămâne pentru totdeauna recunoscători celor care au făcut posibilă modernizarea şi dezvoltarea României, precum luptătorii de la Revoluţie şi soldaţii ucişi sau răniţi în teatrele de operaţii din afara ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îi comemorăm astăzi pe toţi cei căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă sau care şi-au pierdut viaţa în detenţie pentru apărarea drepturilor noastre fundamentale, pentru libertate, dreptate şi pentru păstrarea credinţei creştine. Prin curajul şi dăruirea lor, eroii neamului românesc au apărat integritatea teritorială şi independenţa ţării", se arată în mesajul preşedintelui.

Klaus Iohannis aminteşte de momente importante din istoria României, precum luptele de la Posada, Rovine, Podul Înalt, Plevna, Griviţa, Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz sau Oarba de Mureş, care "poartă pecetea acestor bravi eroi", dar şi de revoluţia din 1989.

"Nu vom uita niciodată nici preţul sacrificiului prin care, în decembrie 1989, ne-am recâştigat libertatea după anii comunismului", spune şeful statului.

Iohannis vorbeşte şi despre militarii români răniţi sau ucişi în teatrele de operaţii din afara ţării, precum cele din Afganistan, Irak, Balcanii de Vest, dar şi în misiunile din Africa şi Asia sub egida ONU, NATO şi UE.

"Suntem şi vom rămâne pentru totdeauna recunoscători celor care, în numele unor idealuri, au făcut posibilă dezvoltarea şi modernizarea României.  Exemplul lor de curaj şi simţ al datoriei reprezintă o moştenire nepreţuită pe care o transmitem generaţiilor tinere. Fie ca spiritul şi încărcătura emoţională ale acestei zile să pătrundă în sufletul fiecărui român!", se mai arată în mesaj.

"Odihnă veşnică eroilor neamului nostru!", conchide preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.