Ceremonia de sosire a detaşamentului britanic care va efectua, de la începutul lunii mai şi până la sfârşitul lunii august, serviciul de poliţie aeriană cu ajutorul a patru aeronave Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a avut loc, joi seară, la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, ataşatul militar britanic spunând, cu acest prilej, că acesta este un eveniment important pentru relaţia dintre cele două state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu a găzduit, joi seară, ceremonia de sosire a detaşamentului britanic care va efectua în perioada 1 mai - 31 august, serviciul de poliţie aeriană.

Ataşatul militar al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, Neville McNally, prezent la ceremonie, a declarat că acesta este un eveniment important pentru Marea Britanie şi pentru relaţia bilaterală cu România.

“În numele ambasadorului britanic, aş dori să subliniez importanţa acestui eveniment pentru Regatul Unit, pentru relaţia noastră bilaterală cu România şi pentru angajamentul nostru în cadrul NATO şi în sistemul de apărare al Europei”, a afirmat ataşatul militar.

El a precizat că prezenţa aeronavelor Typhoon în ţara noastră reprezintă o mărturie a angajamentului celor două ţări, fiind o parte dintr-o serie de angajamente în care vor fi implicaţi în următorele luni militari britanici şi români.

“Marea Britanie colaborează cu România în domeniul apărării, iar prezenţa aeronavelor Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale reprezintă mărturia acestei relaţii şi a acestui angajament. În lunile care vor urma, aceste aeronave Typhoon vor funcţiona ca poliţie aeriană alături de aeronavele româneşti pentru asigurarea ordinii şi a siguranţei, iar acest lucru va ridica în continuare nivelul de cooperare şi interoperabilitate între forţele noastre aeriene. Aeronavele Typhoon sunt doar o parte dintr-o serie de angajamente militare la nivel înalt, la care forţele armate britanice vor colabora cu cele româneşti în următoarele luni, pe pământ, pe apă şi în aer”, a precizat ataşatul militar al Marii Britanii. 

Luni, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu au sosit patru aeronave Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Aeronavele şi detaşamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloţi şi personal tehnic) vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de poliţie aeriană în perioada 1 mai - 31 august.

Dislocarea avioanelor Forţelor Aeriene Regale în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate. Sporirea măsurilor privind misiunile de poliţie aeriană s-au desfăşurat până în prezent simultan sau prin rotaţie pentru a asigura securitatea spaţiului aerian al Ţărilor Baltice, Beneluxului, Islandei şi Bulgariei.

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele aeriene române şi britanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.