Centura Constanţei a fost blocată sâmbătă seara de protestatari, care acuză autorităţile că nu îi lasă să protesteze şi că poliţiştii au venit înarmaţi. De altfel, un poliţist a îndreptat arma din dotare către o maşină care s-ar fi dus spre protestatari. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa afirmă că arma respectivă avea muniţie neletală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Zeci de protestatari au ieşit sâmbătă seara pe Centura Constanţei şi au blocat bulevardul Aurel Vlaicu. Ei au fost opriţi la un moment de forţele de ordine care nu i-au mai lăsat să înainteze. Transportatorii sunt nemulţumiţi de faptul că preţul pentru Asigurarea de Răspundere Auto aproape s-a dublat faţă de anul trecut. 
“RCA era anul trecut 9.000 de lei, acum s-a făcut 17.000 de lei. Rovinieta era 6-7.000 de lei, intrările la port s-au scumpit şi ele imediat cum s-a schimbat anul”, a declarat un transportator.
Un altul era nemulţumit de faptul că stau trei zile în port pentru a descărca marfa. 
“Stăm trei zile la port să descărcăm o cursă din cauza la ucraineni. Ei au prioritate”, a declarat un alt transportator. 
Ei au acuzat că nu au fost lăsaţi să protesteze. “Nu deranjăm, nu ţipăm, Vrem să dăm două ture de oraş să ne audă şi pe noi cineva. Atât. Dacă vrem să facem un protest legal nu ne dă autorizaţie”, a afirmat un protestatar. 
Un altul a acuzat că poliţiştii au venit cu armele încărcate. 
“Au venit cu armele încărcate de parcă eram nişte infractori. Au tras de mine. Pentru ce, că am ieşit să îmi spun nemulţumirea în stradă?”, a declarat un transportator.
De altfel, martorii au povestit că un poliţist a îndreptat arma către o maşină care se afla în zona respectivă.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au explicat de ce s-a întâmplat acest lucru. 
“În seara de 13 ianuarie, în timpul protestului transportatorilor din municipiul Constanţa, unul dintre participanţii la trafic nu a respectat dispoziţiile poliţiştilor aflaţi în dispozitiv şi s-a îndreptat cu autoturismul către participanţii la acţiunea de protest, precum şi către efectivele dispozitivului de ordine şi siguranţă publică.
În acest context, un luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, pentru a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine, precum şi a protestatarilor, s-a poziţionat cu genunchiul stâng pe vehiculul condus de persoana respectivă şi a îndreptat arma din dotare către blocul motor al vehiculului.
Menţionăm că este vorba de o armă, cu muniţie neletală”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.