Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va înfiinţa în următorii ani o reţea de centre regionale de pregătire specializată a personalului operativ, investiţia urmând să fie realizată printr-un proiect în valoare de 40 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cristian Radu, a declarat, marţi, la Alba Iulia, că IGSU va derula în următorii ani un amplu proiect în valoare de 40 de milioane de euro prin care va înfiinţa o reţea de centre regionale de pregătire specializată, în Iaşi, Suceava, Timiş, Hunedoara, Dolj, Constanţa, Mureş şi Bucureşti,

Cristian Radu a spus că IGSU a avut o lipsă totală de facilităţi şi infrastructură dedicate pentru activitatea de pregătire a personalului operativ şi de aceea va derula acest proiect.

„Acum avem un proiect major pe care îl vom derula, în valoare de 40 de milioane de euro, care va fi dedicat acumulării de competenţe pentru personalul operativ, pe de o parte, dar şi creării unei reţele de centre regionale de pregătire dedicată şi specializată pentru asigurarea specialităţii lor, fie că vorbim de CBRN, de alpinişti de intervenţie, scafandri, paramedici, pompieri” a afirmat Radu.

Potrivit acestuia, reţeaua de centre regionale de pregătire vor asigura pregătirea personalului operativ în diferite specialităţi din cadrul inspectoratului.

„Activitatea noastră presupune atât misiuni de căutare-salvare din mediul acvatic, şi avem scafandri de intervenţie, avem şi autospeciale de intervenţie în fiecare subunitate subordonată, de asemenea avem alpinişti de intervenţie, avem paramedici sau resursele destinate pentru misiuni CBRN, unde România stă bine, dar vom continua să dezvoltăm această facilitate. Avem acum 32 de echipaje de prelevare, transport, depozitare şi analiză a probelor de apă, aer, sol, din punct de vedere al contaminării chimice. Deci toate aceste specialităţi vor fi acoperite prin aceste centre de pregătire, care presupun atât construcţii, cât şi personal formator specializat în asigurarea acestor pregătiri”, a mai spus colonelul Cristian Radu.

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Cristian Radu, a participat, marţi, la Alba Iulia, la şedinţa de bilanţ a activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba în anul 2017.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.