Spitalul Militar Focşani, închis pentru dezinfecţie, şi-a reluat, miercuri, activitatea. 43 de angajaţi ai spitalului au fost confirmaţi cu COVID19, iar unitatea a fost închisă din 25 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (nr. miercuri) la Spitalul Militar din Focşani au fost refăcute circuitele funcţionale elaborate de către medicii epidemiologi şi, după ce au fost mai multe dezinfecţii de maximă siguranţă în ultimele zile, spitalul poate primi pacienţi. Cadrele medico-sanitare şi-au reluat în mare parte activitatea astfel că activitatea va fi reluată în cele mai multe compartimente ale spitalului”, a declarat  lt. col. dr. Olivian Ilie de la  Direcţia Medicală a MApN.

Chiar dacă activitatea a fost reluată în regim normal în aproape toate compartimentele, la Spitalul Militar Focşani nu vor fi tratate decât urgenţele urmând ca celelalte probleme să fie rezolvate telefonic.

”Cazurile medicale ce nu reprezintă urgenţe medico-chirurgicale vor fi tratate în ambulatoriu, telefonic, iar urgenţele se vor prezenta la Compartimentul Primirii Urgenţe urmând a fi redirecţionate către compartimentele medicale respective”, a mai spus Olivian Ilie. 

Autorităţile publice din judeţul Vrancea au cerut ca Spitalul Militar să devină unitate suport pentru COVID, dar deocamdată responsabilii nu s-au pronunţat în această problemă.

Cei mai mulţi dintre cei 43 de angajaţi ai Spitalului Militar Focşani infectaţi cu coronavirus sunt în stare bună. Totuşi, o femeie de 48 de ani, transferată la un spital din Bucureşti a decedat la sfârşitul săptămânii trecute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.