Cele aproape 130 de persoane care au rămas blocate vineri pe A2 din cauza viscolului şi care au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în spaţiile de servicii de pe marginea autostrăzii au fost deblocate, fiind scoase de pe şoseaua de mare viteză sâmbătă seară şi duse până în puncte de unde şi-au putut continua deplasarea în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferii şi pasagerii aflaţi în maşinile blocate încă de vineri pe A2 din cauza viscolului au părăsit, sâmbătă seară, drumul de mare viteză, după o intervenţie de câteva ore a autorităţilor pentru deblocarea autostrăzii.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi au declarat, duminică, pentru News.ro, că sâmbătă seară operaţiunea de evacuare a autovehiculelor şi a persoanelor blocate pe autostradă s-a încheiat.

Oamenii au fost preluaţi din zonele de servicii şi duşi la autovehicule, apoi acestea au fost încolonate şi scoase de pe autostradă în condiţiile în care drumul a fost deschis de utilaje de deszăpezire.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţa, sâmbătă seară că personalul ISU urma să ajungă la cele aproape 130 de persoane care se aflau încă blocate de viscol pe A2.

"Referitor la problema de la kilometrul 139, am fost informat de către colegii de la CNAIR că în cel mai scurt timp, în aproximativ o oră, vor ajunge cu utilajele şi însoţiţi de personalul de la ISU, pentru a prelua şi transporta în siguranţă oamenii care au fost prinşi de viscol", a spus Răzvan Cuc, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, spunea, sâmbătă, că 128 de persoane erau blocate pe A2 de vineri.

"Avem încă 128 de persoane blocate în zone de siguranţă, spun eu, pentru că sunt în staţii PECO. Deja îi scoatem pe cei care au fost staţionaţi la benzinăria de pe kilometrul 88, cu freza în faţă. Vom debloca situaţia în orele următoare, dar e nepermis că am ajuns la atâtea ore să constatăm că încă nu dăm drumul circulaţiei în condiţii de iarnă", a spus ministrul.

Persoanele rămase cu maşinile înzăpezite pe A2 şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în spaţiile de servicii de pe marginea autostrăzii.

Autostrada A2 este închisă de vineri dimineaţă, circulaţia fiind reluată sâmbătă seară doar pe tronsonul Bucureşti - Lehliu-Gară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.