Direcţia de Sănătate Publică Buzău raportează, joi, cel mai mare număr de infectări şi cel mai mare număr de decese în acest judeţ. 21 de buzoieni au murit în ultimele zeci de ore în spitale, unii dintre ei ajungând aşa de târziu la unităţile medicale încât au decedat după doar câteva ore de la prezentare. Spitalele din Buzău sunt supraaglomerate de bolnavi COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor comunicate, joi, de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 534 de teste efectuate pentru depistarea coronavirusului, 456 au ieşit pozitive, dintre care 5 sunt reinfectări, adică pacienţi care au contractat virusul la mai puţin de 6 luni de la primul diagnostic.

Pe de altă parte, joi sunt raportate 21 de decese în rândul bolnavilor de COVID-19. Niciodată nu au fost atâtea decese înregistrate la Buzău într-un timp atât de scurt.

Persoanele care au decedat aveau vârste cuprinse între 50 şi 84 de ani şi erau din mai multe localităţi ale judeţului.

Conform autorităţilor, unele decese s-au produs la doar câteva ore de la prezentarea la spital, ceea ce înseamnă că oamenii ajung târziu la medic, uneori când nu se mai poate face nimic pentru ei.

În judeţul Buzău, spitalele care tratează bolnavi COVID sunt supraaglomerate, iar personalul medical face faţă cu greu situaţiei. Locurile sunt ocupate, iar în curtea Spitalului Judeţean staţionează zilnic 5-10 ambulanţe care aşteaptă cu pacienţi pentru ca aceştia să fie văzuţi de un medic sau să fie eliberat un loc pentru a putea fi internaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.