MInistrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni că a fost absolut necesar să se procedeze la desfiinţarea SIIJ în 2022, dar el vede această decizie ca pe o soluţie temporară, precizând că rămâne o temă, poate nu pentru anul acesta şi nu pentru DNA, cât pentru Parlament, guvern şi CSM, în perspectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul 2022 a marcat adoptarea unei legi importante privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Aş vrea să spun ceea ce am spus şi atunci, soluţia adoptată din punctul meu de vedere este una temporară”, a spus ministrul de Interne, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Predoiu a precizat că legea a fost dată de o serie de paramentri pe care nu îi putea schimba ca ministru al Justiţiei, respectiv poziţia foarte fermă a CSM cu privire la soluţia ulterioară desfiinţării SIIJ şi presiunea obţinerii încheierii MCV, obiectiv care a deschis o perspectivă în privinţa extinderii spaţiului Schengen.

”Era absolut necesar să procedăm la desfiinţarea SIIJ în 2022 şi nu o puteam face decât într-un fel în care să obţinem sufragiile CSM. Am spus atunci şi o repet astăzi că eu o văd ca pe o soluţie temporară. Asta rămâne o temă, poate nu pentru anul acesta şi nu pentru DNA, cât pentru Parlament, guvern şi CSM, în perspectivă”, a completat Predoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.