Mama poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, îi transmite fostului vicepremier, printr-un mesaj pe Facebook, că i-a "redus la zero" familia, doar pentru că a crezut că "totul i se cuvenea" şi era "zeul care dicta". Carmen Gigină îi mai reproşează lui Oprea şi că nu şi-a asumat consecinţele faptelor sale, aşa cum ar fi făcut "un cadru militar, un bărbat cu coloană vertebrală", şi l-a "abandonat pe omul care stătea în ploaie, vânt şi soare pentru siguranţa lui".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"<<Mi se pare de domeniul fantasticului>> - asta declara Gabi Oprea. Pune o întrebare către procurorul de caz - <<dacă nu ar fi fost acele lucrări nesemnalizate oare Bogdan Gigină, chiar şi rulând cu 84 km/h ar fi murit? Aş vrea să ştiu răspunsul sincer al procurorilor la această întrebare>>. Aceeaşi întrebare v-o adresez şi eu şi vă rog să raspundeţi la fel de sincer. Dacă Bogdan Gigină ar fi fost scos din dispozitiv în acea seară ar fi trăit? Dumneavoastră dispuneaţi de acest dispozitiv, nimeni altcineva. Aghiotantul era vocea dumneavoastră (de altfel un om cu suflet din relatările lui Bogdan, un om care era supus la fel ca şi ei răsfăţului dumneavoastră zilnic)", îi transmite Carmen Gigină fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Femeia îi mai spune că era "zeul care dicta", dar pentru ea reprezintă doar "un muritor".

"Un cadru militar, un bărbat cu coloană vertebrală, un om responsabil îşi asumă consecinţele faptelor sale...dar despre ce vorbesc? Despre un om care şi-a abandonat omul care stătea în ploaie, vânt, soare pentru siguranţa lui. Omul care la câteva ore de la moartea lui Bogdan nu a avut demnitatea să recunoască faptul că el făcea parte din dispozitiv, omul care în decursul câtorva ore a schimbat legea. (Vezi Monitorul Oficial 21 oct 2015). Pentru mine, domnule, eşti un muritor, eu nu văd funcţia, nu văd omul politic care crezi că eşti. Sunt o mamă care şi-a pierdut unicul copil din ignoranţa ta, o mamă căreia i-ai şters trecutul, viitorul, viaţa. Ai redus la 0 această familie doar pentru că ai crezut că totul ţi se cuvenea", îşi încheie Carmen Gigină mesajul către Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a declarat, marţi, despre cazul poliţistului Bogdan Gigină, că i se pare "de domeniul fantasticului" ceea ce s-a întâmplat.

”...despre dosarul morţii lui Bogdan Gigină, ce să vă răspund ca om normal? Mi se pare ceva de domeniul fantasticului. Eram în timpul serviciului, eram în maşina de serviciu, documentat spun, veneam de la o instituţie legată de securitatea statului român. Mă deplasam de la instituţia de securitate spre domiciliu, la orele 19.00 şi ceva”, a declarat, marţi, fostul ministru. 

El a susţinut, din nou, că maşina în care se afla cu aghiotantul şi cu şoferul avea viteza legală. ”Vreau să mai spun că dispozitivul de protecţie care există încă din anul 2000 şi de care au beneficiat toţi miniştrii de interne este stabilit de către Poliţia rutieră legat de toate celelalte probleme tehnice”, a adăugat Oprea.

În 1 septembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat procurorului general să trimită Senatului cerere pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge astfel pentru a treia oară la votul senatorilor pentru aprobarea unei solicitări DNA de urmărire penală, de data aceasta pentru ucidere din culpă, după ce, în februarie, Senatul a aprobat două cereri de urmărire penală pentru abuz în serviciu, în cazul limuzinei DIPI şi în cel al folosirii abuzive a coloanei oficiale.

Potrivit procurorilor, în perioada în care a fost ministru de Interne, Oprea a fost însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere "în cvasitotalitatea deplasărilor", incluzând deplasările zilnice la sediul ministerului şi cele săptămânale la şedinţele de Guvern, vizite particulare, la sediile unor partide politice, la restaurant şi când mergea acasă.

Oprea realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere. Spre exemplu, în perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, Oprea a avut 1.607 deplasări cu coloană oficială, în timp ce premierul a avut 814 deplasări, iar preşedintele a avut 580 de deplasări.

După anunţul DNA, Gabriel Oprea a scris, pe Facebook, că este nevinovat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, precizând că el nu se afla într-o coloană oficială şi nu venea de la o întâlnire privată, ci de la SRI, aflându-se în timpul serviciului, şi a acuzat DNA că nu menţionează că moartea poliţistului a fost provocată de o groapă.

El a susţinut că, citind comunicatul DNA, este de părere că "procurorii sunt pe un drum greşit" şi ţine să facă o serie de precizări. În primul rând, spune fostul vicepremier, el nu se afla într-o coloană oficială, ci într-un "dispozitiv de însoţire".

Oprea mai spunea că nu este ministrul cel care stabileşte cine face parte din dispozitiv şi nici dacă se folosesc sau nu motociclete, respingând varianta că ar fi responsabil pentru modul în care a acţionat "dispozitivul de însoţire".

Fostul ministru mai spunea şi că nu a cerut niciodată ca deplasările să fie făcute "la o anumită viteză". "De obicei, întrebam doar care va fi durata deplasării. Repet, viteza de deplasare şi adaptarea la condiţiile meteo şi de trafic sunt stabilite de şeful dispozitivului de însoţire. El este cel care coodonează întreaga operaţiunea în care sunt implicaţi poliţiştii de la Rutieră", spunea el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.