Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că în acest an va continua achiziţia de autoturisme pentru zona operativă a ministerului, având alocat un buget de 80 de milioane de lei. Ea a spus că anul trecut 1.600 din cele 3.000 de autospeciale cumpărate de Ministerul Afacerilor Interne au ajuns la Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În plan logistic şi financiar, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Române, am fost şi suntem în continuare preocupaţi de identificarea a cât mai multor resurse pentru eficientizarea misiunilor. Anul trecut, dintre cele peste 3.000 de autospeciale achiziţionate de minister pentru toate structurile sale, 1.600 au ajuns la Poliţia Română. Însă nu este suficient faţă de nevoile actuale. De aceea, vom continua şi în acest an să cumpărăm maşini pentru zona operativă a ministerului, având disponibil în buget în jur de 80 de milioane de lei”, a declarat Carmen Dan, luni, la bilanţul Poliţiei Române.

Ea a mai spus că doreşte să continue implementarea proiectului pilot de achiziţie a autospecialelor compartimentate, cele care izolează persoanele care sunt transportate pe bancheta din spate şi care asigură, astfel, mai multă siguranţă poliţiştilor aflaţi pe locurile din faţă.

Carmen Dan a declarat că în acest an va fi alocată suma de 30 de milioane de lei pentru echipamente de protecţie, dar vor fi date fonduri şi pentru renovarea şi reabilitarea unor sedii de poliţie.

“În anul 2018 s-au făcut eforturi bugetare pentru echipamente de protecţie. Vreau să vă asigur că şi în acest an vom aloca în acest sens aproximativ 30 de milioane de lei. Tot în anul 2019 se vor aloca, de asemenea, resurse bugetare pentru renovare, reparaţii sau reabilitări pentru sedii de poliţie, spaţii de învăţământ şi instrucţie, centre de reţinere şi arest preventiv,  în valoare de peste 29 de milioane de lei. Şi pentru că suntem exact în perioada repartizării bugetului către ordonatorii secundari, vă anunţ că Poliţia Română are alocat cel mai mare buget dintre toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, unul mai mare cu douăsprezece procente faţă de anul trecut”, a mai declarat ministrul Carmen Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.