Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a spus joi, referitor la cazul protestatarului surdo-mut care a fost amendat la manifestaţia din timpul Congresului Extraordinar al PSD, iar pe procesul verbal încheiat jandarmul a scris că scanda lozinci, că este vorba despre "o eroare de redactare", urmând ca verificările cerute de şeful Jandarmeriei să fie încheiate cât mai curând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din câte ştiu, acolo este o eroare de redactare a procesului verbal şi inspectorul general al Jandarmeriei a dispus nişte verificări. Sunt convinsă că aceste verificări se vor face foarte repede”, a declarat Carmen Dan.

Un bărbat surdo-mut a fost amendat cu 2.000 de lei după ce a participat la protestul din 10 martie din faţa Sălii Palatului, unde a avut loc Congresul Extraordinal al PSD. Pe procesul verbal încheiat de un jandarm scrie că bărbatul „a participat alături de alte persoane la o contramanifestaţie, scandând lozinci împotriva participanţilor care îşi desfăşurau legal activitatea la Congresul Extraordinar al PSD”.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a susţinut că amenda nu a fost dată protestatarului pentru că scanda lozinci, ci în baza articolului 26, litera g din Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, care spune că reprezintă contravenţie "organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare”, iar aceste lucru este precizat şi în procesul verbal, la rubrica "încadrarea faptei”.

"Asupra temeiniciei şi legalităţii aspectelor menţionate de agentul constatator în descrierea faptei din procesul-verbal încheiat se poate pronunţa doar o instanţă de judecată, în cazul în care procesul-verbal va fi contestat de către respectiva persoană”, a mai spus DGJMB.

Ulterior, Jandarmeria Română a anunţat că Direcţia Control din cadrul Inspectoratului General face verificări la DGJMB, cu privire la modul în care a fost întocmit procesul verbal de sancţionare, rezultatele verificărilor urmând să fie făcute publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.