Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat că Executivul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care asigură „accesul imediat şi nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, dar şi pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii şi stabilirea răspunderii de malpraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În domeniul Sănătăţii, Guvernul a aprobat astăzi ordonanţa de urgenţă care modifică şi completează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii dar şi legea 151/2010 privind serviciile integrate de sănătate educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate. Prin acest act normativ se asigură accesul imediat şi nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, dar şi pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii şi stabilirea răspunderii de malpraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe”, a precizat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a mai spus că prin actul normativ, „Autoritatea Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România este autorizată temporar să distribuie unui medicament neautorizat, necesar tratamentului pacienţilor cu autism, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii de la Global Drug Facility (GDF) cu finanţare din Fondul Global, şi va permite utilizarea acestuia în Programele naţionale de sănătate publică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.