Executivul a aprobat, joi, în şedinţă, alocarea sumei de 66,8 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru derularea şi în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022 a programului masă caldă pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit lui Cărbunaru, de acest program vor beneficia în semestrul II al acestui an şcolar 68.800 de preşcolari şi elevi. El a arătat că programul masa caldă în şcoli contribuie la prevenirea excluziunii sociale, a abandonului şcolar şi îmbunătăţirea performanţelor şcolare. De asemenea, Guvernul a stabilit majorarea costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev ce va fi luat în considerare în cursul acestui an, pentru a asigura fondurile necesare plăţii majorate a salariilor în sistemul de învăţământ şi pentru o mai bună finanţare a cheltuielilor materiale. ”Valoarea coeficientului 1 aferent anului 2022 pentru cheltuielile salariale creşte cu 4,5% comparativ cu anul trecut, respectiv de la valoarea de 6.111 lei la valoarea de 6.386 lei, în timp ce valoarea coeficientului 1 aferent anului 2022 pentru cheltuielile materiale se majorează cu 7,8% faţă de anul 2021, respectiv de la 450 lei la valoarea de 485 lei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Executivului. Aceste valori vor sta la baza alocării sumelor necesare inspectoratelor şcolare în vederea finanţării cheltuielilor salariale ale unităţilor de învăţământ de stat şi la baza calculului bugetelor autorităţilor publice locale, în vederea alocării sumelor pentru finanţarea cheltuielilor materiale aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi a bugetelor unităţilor de învăţământ particular şi confesional acreditate, a mai spus Dan Cărbunaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.