Capacitatea de internare a pacienţilor cu COVID-19 a crescut, la Spitalul Judeţean Buzău, după mutarea bolnavilor din alte secţii într-una singură. Astfel, a fost creată o zonă-tampon de 30 de locuri, unde sunt preluaţi pacienţii cu suspiciune de COVID-19 care până acum aşteptau în ambulanţe sau în maşinile proprii rezultatul testului PCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea SJU Buzău a crescut capacitatea de internare în unitatea medicală pentru pacienţii suspecţi de COVID după ce a mutat bolnavii internaţi în secţia de Neurologie în cea de Chirurgie. Acest lucru a fost posibil dat fiind numărul mic de pacienţi internaţi în celelalte secţii ale Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău, fapt care a permis comasarea bolnavilor într-o singură secţie.

"Pacienţii din secţia Neurologie au fost mutaţi în secţia Cardiologie. Astfel am reuşit amenajarea unei zone-tampon pentru pacienţii care vin cu suspiciune înaltă de COVID. Aceştia sunt negativi la testul rapid, dar până la aşteptarea rezultatului PCR, ei trebuie să aştepte. Am făcut acest spaţiu-tampon, ca aceşti pacienţi să nu mai aştepte în maşinile personale şi în ambulanţe, ci să fie aduşi în această secţie-tampon", a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Astfel, au fost create 30 de locuri în secţia-tampon de la Neurologie, alte zece locuri fiind disponibile în secţia exterioară de Dermato-venerice (cu concentratoare de oxigen).

Astfel, joi dimineaţă, în curtea SJU Buzău nu mai erau decât câteva ambulanţe cu pacienţi aduşi în această dimineaţă la unitatea medicală.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.