Comandantul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, colonelul doctor Florin Oancea, a declarat că zilnic sunt făcute în această instituţie 700-800 de teste pentru Covid-19, iar bugetul alocat de Ministerul Apărării Naţionale pentru diagnosticarea acestor probe, pentru cumpărarea de echipamente şi reactivi, depăşeşte 85 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colonelul doctor Florin Oancea a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până în prezent, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” au fost făcute peste 110.000 de teste.

“Încă de la începutul pandemiei de Covid-19 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a fost în prima linie în lupta cu noul coronavirus prin laboratorul Infecţii Respiratorii Virale recunoscut ca fiind centrul naţional de referinţă pentru gripă de către OMS încă din 1969. Aici se efectuează diagnosticarea moleculară a probelor biologic, folosind tehnologia Real Time PCR. Până astăzi s-au efectuat peste 110.000 de teste pentru probele biologice primite din toată ţara, atât de la direcţiile de sănătate publică judeţene, cât şi de la spitale militare şi civile sau alte instituţii ale statului”, a afirmat comandantul Institutului.

El a menţionat că a crescut capacitatea de testare zilnică de la 250 de probe la 700-800 de probe.

“Capacitatea iniţială de testare zilnică a fost de aproximativ 250 de probe, ajungând în prezent la peste 700-800 de teste, iar în situaţii critice am depăşit şi 1.000 de teste pe zi. În această perioadă MApN a asigurat fondurile necesare pentru achiziţia de reactivi şi echipamente necesare pentru diagnosticarea probelor biologice prin Real Time PCR, ajungâng la un buget de peste 85 de milioane de lei”, a precizat colonelul doctor Florin Oancea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.