Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiect de lege iniţiat de către deputaţii PSD, Alfred Simonis şi Ciprian-Constantin Şerban ,care prevede declararea lui 2025 drept „Anul Centenar al Patriarhiei Române”. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare declararea anului 2025 drept Anul Centenar al Patriarhiei Române. În anul 2025 Biserica Ortodoxă Română va aniversa împlinirea a 140 de ani de la recunoaşterea autocefaliei sale şi 100 de ani de la ridicarea sa la rangul de Patriarhie.

„Cu prilejul sărbătoriri «Anului Centenar al Patriarhiei Române», Biserica Ortodoxă Română organizează activităţi şi evenimente prin care să omagieze memoria tuturor acelora care s-au ostenit pentru recunoaşterea oficială a Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române şi dobândirea rangului ei de Patriarhie”, prevede iniţiativa legislativă.

De asemenea, „Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot aloca fonduri din bugetele proprii, în limita alocărilor bugetare aprobate şi pot sprijini logistic activităţile organizate de Biserica Ortodoxă Română cu acest prilej, mai indică proiectul de lege.

Pe 11 decembrie 2023, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.