Cadre didactice de la Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB) fac meditaţii gratuit, în perioada 25 martie - 10 iunie, la matematică, fizică, chimie şi economie pentru elevii de clasa a XII-a, care se pregătesc de admiterea la facultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este pentru al şaselea an consecutiv în care Universitatea Politehnica din Bucureşti redeschide sesiunea de pregătire pentru admitere, adresată în mod special elevilor din clasa a XII-a, disciplinele incluse în acest program gratuit fiind matematică, fizică, chimie şi economie.  Anul acesta, organizatorii au pregătit 10 etape de pregătire în vederea admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă, acestea urmând să se deruleze în perioada 25 martie - 10 iunie", anunţă reprezentanţii UPB.

Astfel, în fiecare zi de sâmbătâ, între 25 martie şi 10 iunie, elevii din Bucureşti sau din provincie vor putea beneficia de acest program de pregătire educaţională, cursurile fiind susţinute între orele 9.00 şi 13.00, în amfiteatrele UPB din Splaiul Independenţei nr. 313.

Potrivit statisticilor ultimilor ani, la acest program educaţional participă peste 10.000 de elevi, 50 la sută fiind din provincie, estimându-se totodată că 70 la sută dintre cei admişi în Universitatea Politehnica din Bucureşti au frecventat aceste cursuri gratuite, arată UPB.

"Cursanţii se pot înscrie ulterior, în vederea admiterii, la orice altă instituţie de învăţământ, iar participarea lor la programul de pregătire se poate face doar prin simpla accesare a site-ului UPB", spun reprezentanţii universităţii.

Programul de pregătire este puţin diferit de cel din liceu.

"Pe lângă faptul că urmăreşte programa analitică de liceu se fac şi probleme specifice examenului de admitere la UPB. O altă caracteristică este aceea că elevii pot veni şi cu probleme pe care nu au reuşit să le rezolve în mediul privat. Coordonatorul programului este prof. dr. Nicolae Ţăpuş care, de altfel, coordonează şi procesul de admitere în Universitatea Politehnica din Bucureşti', mai spune sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.