Patru dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Buzău au reuşit să obţină media 10, între ei fiind un adolescent care a fost deja admis la Oxford. El spune că îşi doreşte să revină în ţară la finalizarea studiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buzăul are o rată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, de 72.84 la sută, mai mică decât anul trecut, dar mai mare decât media naţională care este de 67. 2 la sută.

Patru  absolvenţi de liceu au obţinut media 10: Cătălin Dumitru şi Bianca Voicu de la Colegiul ”B.P. Haşdeu”, Elena Teodora Radu de la Colegiul ”Naţional Mihai Eminescu” şi Gabriela Marin de la Liceul Pedagogic.

Cu 10 la bacalaureat, dar şi cu 10 pe linie în toţi anii de studiu, Cătălin Dumitru, şef de promoţie la Colegiul Haşdeu, a fost deja admis la Oxford unde va studia matematica şi
informatica.

”Mă pregătesc zilele acestea să le dau un mail, să le trimit şi documentele oficiale că notele obţinute îndeplinesc cerinţele lor. Anul universitar începe în octombrie, până atunci o să iau o pauză de la lucru efectiv, o să merg în vacanţă, o să mă deconetctez un pic, dar nu mi propun să mă deconectez chiar complet, asta e ce mi place să fac şi mi place să fiu mereu în formă şi pregătit”, a declarat Cătălin Dumjitru.

Tânărul va studia 3 ani în Anglia după care va face masterul. Călălin spune că va lucre o perioadă în Anglia, pentru a experienţă, însă scopul său final e să revină în ţară.

O altă elevă cu 10 la bacalaureat este Bianca Voicu. Ea spune că va aplica pentru o universitate din Munchen şi nu are de gând să revină acasă la finalizarea studiilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.