O firmă din Turda care distribuia la Buzău produse în cadrul programului guvernamental Lapte şi corn s-a retras în urma numeroaselor sesizări privind nereguli constatate la cele două produse. De altfel, Consiliul Judeţean, organizatorul licitaţiei, a notificat firmele din program şi le-a cerut să trimită produse de calitate şi la timp, altfel urmând să fie luate măsuri drastice, inclusiv rezilierea contractului. Copiii vor primi acum produse de la cealaltă firmă din asociere, din Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, societatea de la Turda din asocierea de firme care a câştigat la Buzău contractul pentru furnizarea produselor din programul Lapte şi corn s-a retras, însă copiii nu vor avea de suferit, urmând să primească produsele de la cealaltă firmă.

"Cei care distribuiau aceste produse, firma de la Turda, au renunţat la acest contract. În continuare se va derula contractul cu cealaltă firmă, din Galaţi. Cât se va derula procedura legală, probabil o saptămână, copiii nu au de ce să nu primească produsele. Înainte de această mişcare, le-am transmis prin angajaţii Consiliului Judeţean să facă programul aşa cum scrie în caietul de sarcini pentru că şi-au asumat când au câştigat licitaţia că se pot descurca, probabil şi-au dat seama că nu pot şi au decis să se retragă”, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

De la începutul anului şcolar, în multe şcoli au fost livrate cornuri mucegăite, fără termen de valabilitate menţionat pe ambalaj sau produsele au fost distribuite după ce elevii plecau acasă. În aceste condiţii, autorităţile judeţene buzoiene au notificat firmele care se ocupă de program şi le-au cerut să ia măsuri pentru a respecta termenii din contracte. Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, preciza săptămâna trecută că dacă lucrurile nu se îndreaptă, se poate ajunge la rezilierea contractului şi găsirea altor soluţii legale pentru ca elevii să primească în continuare lapte, corn şi mere, în condiţii decente şi care să nu le pună sănătatea în pericol.

La Buzău, licitaţia pentru distribuirea cornurilor şi biscuiţilor în şcoli a fost câştigată de o asociere de două firme, din Turda şi Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.