Autorităţile din judeţul Buzău au identificat un hotel de patru stele din municipiu pentru cazarea asistenţilor şi medicilor din Spitalul Judeţean care nu vor să mai meargă acasă de teamă să nu-şi îmbolnăvească familiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, în hotelul pus la dispoziţie medicilor şi asistenţilor sunt 30 de camere cu 36 de locuri.

Până acum, şi-au manifestat dorinţa de a merge la hotel şi nu acasă, în familie, 3 medici şi 24 de asistente medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, însă în continuare cadrele medicale pot cere să fie cazate în acest centru.

La final, autorităţile vor analiza toate situaţiile şi vor decide ce cadre medicale vor merge să locuiască în hotelul de 4 stele din centrul Buzăului.

Costurile privind cazarea şi masa medicilor şi asistenţilor se ridică la 210 lei pe zi de persoană. Banii vor fi achitaţi de Consiliul Judeţean Buzău, dar cheltuiala fi decontată ulterior de Ministerul Sănătăţii.

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău susţine că până în acest moment, în
această unitate medicală, niciun cadru medical nu este infectat cu coronavirus. 

Până acum, nu s-a realizat o testare a tuturor angajaţilor spitalului, întrucât autorităţile nu dispun de aceste teste cu care să fie verificaţi toţi medicii şi asistentele.

La nivelul judeţului Buzău, marţi,  237 de persoane se află în carantină şi
4.274 de persoane sunt izolate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni au asigurat transporturile care doar au tranzitat judeţul Buzău, precum şi cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel judeţean. Totodată, jandarmii au aplicat 20 sancţiuni, în valoare totală de 7.300 lei celor care nu au fost găsiţi la domiciliu, în autoizolare.

Poliţiştii buzoieni au verificat la domiciliu 1.310 persoane aflate în autoizolare, fiind sancţionate 2 persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 480.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 şi din OM nr. 3/2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.