Un consilier local municipal din Buzău a propus luni în şedinţa Consiliului Local Municipal retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat în anul 2019 actorului Dan Puric, având în vedere poziţiile publice ale acestuia anti-NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plenul şedinţei Consiliului Local Municipal care a avut loc luni la Buzău, consilierul USR Irinel Cârstea a propus retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat actorului Dan Puric.

"Avem un cetăţean de onoare care a criticat în mod constant apartenenţa României la UE şi la NATO. Dat fiind această situaţie, vă rog să ne gândim dacă mai este oportun să fie cetăţean de onoare al municipiului Buzău. Nu vreau să-i dau numele, vreau să vă spun doar că am citit cărţile dânsului şi am fost la spectacolele dânsului. Este vorba despre domnul Dan Puric, probabil că ştiţi luările sale de poziţii cu privire la apartenenţa României la UE şi la NATO ", a declarant Cârstea.

În faţa acestei propuneri, primarul Buzăului, Constantin Toma, a replicat; "Iertaţi-mă, vă spun direct: bateţi câmpii! Vă mulţumesc!"

Actorul Dan Puric, născut în oraşul buzoian Nehoiu, a devenit cetăţean de onoare al municipiului Buzău în anul 2019. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.