Purtarea măştii va fi obligatorie la Buzău, începând de joi, în jurul tuturor unităţilor de învăţământ, pe o rază de 100 de metri, autorităţile locale având obligaţia de a marca zona în care se impune această măsură. Totodată, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, autorităţile judeţene au dispus, miercuri, o serie de restricţii în comuna Vermeşti, unde au fost interzise nunţile, botezurile, majoratele şi alte aniversări, indiferent dacă au loc în interior sau în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a întrunit miercuri şi a dispus o serie de măsuri, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

O primă măsură vizează obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 metri pe domeniul public din jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Buzău, cu marcarea zonei de către autorităţile publice locale. Totodată, CJSU atrage atenţia asupra obligativităţii purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani prezente în spaţiile publice deschise aglomerate: pieţe, târguri, staţii de autobuz, gări, autogări, spaţii de recreere şi agrement, obiective turistice etc.

Tot începând de joi, vor intra în vigoare o serie de restricţii în comuna buzoiană Verneşti, unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit 1,5 cazuri COVID-19/1.000 de locuitori (1,53). Astfel, în această comună, care se află în apropiere de municipiul Buzău, vor fi interzise evenimentele private precum nunţi, botezuri, majorate, diverse aniversări şi altele asemenea, indiferent de locul de organizare (restaurant/pensiuni/localuri publice/domicilii, în interior sau în exterior). Se vor închide restaurantele, barurile, discotecile şi cluburile.

S-a decis, totodată, participarea a maximum 20 de persoane la ceremonia de înmormântare a altor persoane decât membrii de familie, precum şi interzicerea organizării obiceiurilor tradiţionale care ţin de înmormântare (pomeni, parastase).

CJSU Buzău a mai decis, în ceea ce priveşte comuna Verneşti, interzicerea activităţii cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, în interiorul lăcaşelor de cult şi desfăşurarea acestora în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară (păstrarea distanţei fizice de 2 metri între participanţi şi purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura); interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

Transportul feroviar se va desfăşura cu respectarea măsurilor şi restricţiilor referitoare la igiena şi dezinfecţia spaţiilor comune din staţiile şi haltele de pe raza comunei, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară (păstrarea distanţei fizice de 2 metri între pasageri şi purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura).

Transportul rutier se va desfăşura cu respectarea măsurilor şi restricţiilor referitoare la igiena şi dezinfecţia în interiorul mijloacelor de transport, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară (păstrarea distanţei fizice de 2 metri între pasageri şi purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura).

"Autoritatea publică locală va informa instituţiile publice şi agenţii economici de pe raza comunei să ia în considerare munca la domiciliu şi, unde nu este posibil, decalarea programului de lucru. Măsurile vor fi aplicate până la scăderea ratei de incidenţă sub 1,5 cazuri la 1.000 locuitori”, a precizat, miercuri, Prefectura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.