Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, anunţă achiziţia a 20 de microbuze electrice care să fie folosite la transportul copiilor. În acest fel, edilul oraşului Buzău speră ca elevii să nu mai fie aduşi la şcoală cu maşina de către părinţi, traficul şi poluarea fiind astfel reduse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o postare pe Facebook, primarul Buzăului, Constantin Toma, anunţă, luni, că a semnat la Ministerul Dezvoltării un contract pentru achiziţia a 20 de microbuze electrice care ar urma să fie folosite pentru transportul şcolar.
"Am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în prezenţa domnului secretar de stat Alexandru Marcel Stoica, buzoian, contractul intitulat ,,Modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară". În fapt, este vorba de achiziţia a 20 de microbuze electrice pe care dorim să le utilizăm pentru transportul elevilor, în valoare totală de circa 6 milioane de euro.", anunţă Toma.
 Prin această achiziţie, primarul buzoian spune că se încearcă diminuarea transportului elevilor cu automobilele părinţilor, ceea ce va duce şi la micşorarea traficului auto, dar şi a poluării aerului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.