Peste 60 de elevi şi profesori au fost testaţi, vineri, după ce un adolescent de clasa a XII-a de la un liceu din oraşul Pătârlagele, judeţul Buzău, a fost diagnosticat cu TBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi, conducerea Liceului Teoretic Radu Vlădescu din oraşul Pătârlagele a intrat în alertă, joi după-amiază, după ce a primit rezultatele analizelor în cazul unui elev care este internat de la sfârşitul lunii februarie la un spital din Bucureşti, cu o infecţie pulmonară.

”Tânărului i s-a confirmat pleurezie de etiologie TBC. El nu a trecut pe la spitalul din Nehoiu, a mers direct la Bucureşti. Am primit apoi rezultatul analizelor, iar acum toţi copiii din clasă şi de la o altă clasă s-au prezentat la cabinetul din ambulatoriul Spitalului Nehoiu pentru testele specifice”, a declarat directorul Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi.

În cursul dimineţii de vineri, primii  copii au ajuns la dispensarul din Nehoiu pentru teste, rezultatele fiind aşteptate luni.

Testele pentru TBC vor fi efectuate pentru un număr număr de aproximativ 60


de copii din clasele a opta şi a douăsprezecea, precum şi pentru profesorii
care au intrat în contact cu elevul internat la Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Buzău, la nivelul şcolii din Pătârlagele au
fost luate măsuri de dezinfecţie în clasa unde învaţă copilul diagnosticat
cu TBC, măsuri similare urmând a fi luate şi în restul unităţii de
învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.