O femeie de 47 de ani din municipiul Buzău a murit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău, testul rapid efectuat când a ajuns la spital indicând că suferea de gripă cu virus de tip A. Este primul deces înregistrat la Buzău din cauza gripei, în acest sezon rece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău(DSP), femeia de 47 de ani a ajuns la spital pe 28 decembrie, cu febră ridicată şi stare generală proastă. Iniţial, a fost la secţia de boli infecţioase însă pentru că starea ei se alterna, s-a decis transferul în secţia de terapie intensivă, unde a fost intubată.

Femeia a murit luni dimineaţă, în jurul orei 1.00.

”Pacienta de 47 de ani se afla în evidenţa medicului de familie pentru afecţiuni de tip aritmie extrasistolică, anxietate, obezitate gradul 2, era o pacientă care în mod obisnuit, aşa cum declară medicul de familie, îşi abandona frecvent si foarte uşor schemele de tratament. Ultima prezentare la medicul de familie a fost pe 9 decembrie, pe 28 vine în Spitalul Judeţean, la UPU, unde se prezintă pentru febră înaltă şi alterarea stării genetrale. Este internată pentru că în urma investigaţiilor de început s-a constatat că are bronhopneumopatie acută, insuficienţă renală, insuficienţă respiratorie, trombocitopenie, leucopenie severă. Pe 30 decembrie s-a produs decesul. Familia a refuzat necropsia, şi pentru că nu ne putem opune rezistenţei familiei, nu putem fixa un diagnostic de certitudine , însă avem un test rapid, orientativ, care indică gripă de tip A”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Ea a explicat că a fost recoltat exudat de la contacţii de familie, soţ, fiu şi o nepoată, cu care pacienta a locuit în ultima vreme.

”În spitalul judeţean nu au fost contacte în afara personalului medical şi in continuare monitorizăm situaţia din familie”, a explicat medicul.

Acesta este primul deces înregistrat la Buzău din cauza gripei în acest sezon rece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.