Numărul maşinilor înmatriculate în Buzău, în primele şase luni ale anului, a fost aproape egal cu cel al autovehiculelor înmatriculate pe tot parcursul anului trecut, creşterea fiind determinată de eliminarea taxei de mediu percepută la înmatricularea maşinilor. Pentru a face faţă solicitărilor, angajaţii de la Înmatriculări Auto Buzău fie au lucrat suplimentar, fie şi-au amânat concediile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului serviciului Înmatriculări Auto Buzău, comisar şef Constantin Bădeanu, odată cu eliminarea taxei de mediu a crescut considerabil numărul cererilor de înmatriculare a autovehiculelor. Unele persoane tocmai au cumpărat o maşină pentru că preţurile au scăzut, iar altele aveau maşinile înscrise în Bulgaria sau care nu încheiaseră actele de vânzare - cumpărare din cauza taxelor mari.

”În primul semestru al anului 2017 s-au efectuat 13.000 de operaţiuni, înmatriculări, transcrieri de proprietate etc. În tot anul trecut au fost 13.800, adică în primele şase luni ale acestui an am avut acelaşi volum de lucru ca în tot anul 2016. Creşterea parcului auto pe anul 2016 a fost de 6.977 de autovehicule. Creşterea parcului auto în primul semestru din 2017 a fost de 7.173 de maşini, adică în primul semestru din 2017 am avut o creşetrere mai mare decât în tot anul 2016”, a declarat Bădeanu.

Pentru a face faţă fluxului mare de cereri, angajaţii Serviciului Înmatriculări Auto au lucrat după un program prelungit, au venit sâmbăta la serviciu sau au renunţat la concedii.

Volumul de muncă a crescut considerabil şi la Registrul Auto Român unde programările au ajuns la data de 19 septembrie. Specialiştii de aici verifică, în medie, cam 30 de maşini pe zi, iar până în luna septembrie au programări pentru aproape 950 de vehicule.

Pentru că timpii de aşteptare sunt foarte mari, unii proprietarii de maşini merg în oraşe învecinate, cum ar fi Slobozia, unde aşteptarea pentru a si înmatricula maşinile nu este atât de lungă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.