Localitatea Râmnicelu din judeţul Buzău, care are circa 3.000 de locuitori, iese din carantină în noaptea de vineri spre sâmbătă. Această localitate a fost închisă după ce mai multe persoane au fost depistate cu coronavirus, iar altele au refuzat testarea şi internarea în spital, deşi aveau simptome de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 0.00, va fi ridicată carantina instituită în urmă cu două săptămâni la Râmnicelu.

În focarul de la Râmnicelu, numărul de îmbolnăviri la acest moment se ridică la 34, fiind atât localnici, cât şi contacţi ai lor, dar care locuiesc în alte zone ale judeţului Buzău. 

După ce în ultimele zile nu s-au mai înregistrat cazuri noi, autorităţile de sănătate publică sunt de părere că riscurile au trecut, aşa că măsura carantinei va fi ridicată, la expirarea celor 14 zile.

Satul buzoian Râmnicelu din comuna cu acelaşi nume a intrat în carantină în 9 mai. Carantina a fost instituită după ce 6 persoane, contacţi direcţi ai unui bărbat confirmat cu COVID-9, au refuzat testarea, dar şi să rămână izolate la domiciliu.

Judeţul Buzău numără 153 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi niciun deces în rândul acestor bolnavi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.