Toţi angajaţii Instituţiei Prefectului-Judeţul Buzău şi-au întrerupt activitatea, luni dimineaţă, acuzând salariile mici pe care le primesc în raport cu activitatea desfăşurată, dar şi cu salariile funcţionarilor din consiliile judeţene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Angajaţii din Prefectura Buzău şi-au întrerupt activitatea, luni dimineaţă, ieşind iniţial pe holuri şi apoi în faţa instituţiei. Ei au pancarte pe care scrie ”Salariaţii din Instituţiile Prefectului fac pentru prima dată grevă generală. DE CE? Pentru că Guvernul României ”a uitat de noi”, ”Instituţia Prefectului-Cenuşăreasa Administraţiei Publice”, ”Redaţi demnitatea angajaţilor Instituţiei Prefectului”, ”Aplicaţi echitabil prevederile legii salarizării 153/2017”. 
”Suntem nemulţumiţi de salarizare. Nu a fost pusă în aplicare Legea 153/2017. Trebuia la sfârşitul anului 2022 să avem întreaga lege pusă în aplicare, noi suntem în urmă acum cu o tranşă şi jumătate, din diferenţa din 2019. În al doilea rând inflaţia, care a erodat în mare parte veniturile noastre salariale. O altă revendicare importantă este că dorim trecerea de la funcţii teritoriale la funcţii de stat. Apoi nu lipsit de interes este faptul că dorim şi transferul instituţiilor de la Ministerul Afacerilor Interne la Secretariatul General al Guvernului, deci nu mai vrem într-un minister militarizat”, a declarat Stelică Bordea, lider sindical în Instituţia Prefectului Buzău.
 Potrivit lui Bordea  greva va continua până când revendicările le vor fi soluţionate. 
”De mâine se va întâmpla acelaşi lucru. Greva va înceta în momentul în care Comitetul de grevă hotărăşte acest lucru, în urma negocierlor care se vor purta la nivel de minister”, a declarat Bordea. 
La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a declarat că este alături de angajaţii Instituţiei Prefectului, date fiind diferenţele mari între salariile acestora şi remuneraţiilor pe care le primesc funcţionarii din alte instituţii. 
” Cat timp greva colegilor din Institiţia Prefectului este legală, nu am vreun motiv sa o consider inoportună. Aşadar, sunt alături de angajaţii din Instituţia Prefectului, pentru că le cunosc problematica. Deşi au un volum de muncă foarte mare şi complex, ei au salarii mult mai mici faţă, de exemplu, de colegii din ANAF sau Consiliul Judeţean. Oricât de eficientă ar fi atmosfera aici şi  oricât de multă plăcere le-ar face colegilor să-şi facă meseria într- o instituţie ca Prefectura, tot venitul pe care-l asigură familiei primează,  astfel că am ajuns să nu putem opri plecarea lor către alte instituţii.  La Prefectura Buzău, în trei săptămâni, şi-au anunţat plecarea 3 jurişti, iar din 14 posturi la acest serviciu, 7 sunt neocupate. Acesta este unul dintre efectele majore pe care le are salarizarea la nivelul acestei instituţii” a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.