Procurorii au deschis un dosar penal la Spitalul Săpoca, judeţul Buzău, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce sindicaliştii unităţii au reclamat că au fost chemaţi la şedinţe, fără a fi luate măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus. În aceeaşi sală au avut loc două întâlniri succesive, la una participând 21 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, procurorii au deschis un dosar penal cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, ca urmare a unei sesizării formulate de Sindicatul Sanitas din cadrul Spitalului de Psihiatrie Săpoca cu privire la nerespectarea măsurilor de combatere de coronavirusului de către conducerea unităţii medicale.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a fost înregistrat, la data de 26.03.2020, un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod penal, ca urmare a sesizării formulate de Sindicatul Sanitas Săpoca cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, cu ocazia desfăşurării şedinţei Consiliului de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, din data de 25.03.2020", se arată în comunicat.

Liderul Sanitas Săpoca, Mariana Spoială, a declarat că plângerea a fost formulată de sindicaliştii din cadrul Sanitas şi de personalul TESA după ce managerul Spitalului Săpoca, Cristina Păun, a convocat o şedinţă fără respectarea măsurilor de prevenirea a coronavirusului.

”La ora 10.00  au fost convocaţi membrii Consiliului de Administraţie. Am fost 8 persoane, toţi au purtat mască, doamna manager nu. Imediat după ce am părăsit noi sala, doamna manager a chemat tot personalul TESA şi pe cei de la Administrativ, în numar de 21, pentru a le pune la fiecare în mână o hârtie. (...) Această chemare a personalului TESA nu era urgentă. Prioritar pentru doamna manager ar fi trebuit să fie protejarea cadrelor medicale. Nu avem mănusi, măşti, substanţe, ea are alte priorităţi  de răzbunare, iar acum nu e momentul”, a declarat Mariana Spoială.

Cristina Păun a fost numit manager al Spitalului Săpoca săptămâna trecută. Ea l-a înlocuit pe fostul procuror Emilian Eva, care a deţnut doar două zile funcţia de manager.

Încă de la început, angajaţii spitalului s-au arătat revoltaţi de noua numire, spunând că nu este omul potrivit pentru acest post.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.