Doi copii de 5 şi 6 ani au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău după ce au fost răniţi în urma exploziei unor petarde. Ambii copii au fost transferaţi la spitale din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, doi copii au fost răniţi în urma exploziei unor petarde.

Una dintre victime este un băieţel de 5 ani din localitatea Verneşti. Copilul a fost adus la spital cu traumatism complex prin explozia petardei şi avea vederea afectată. Pentru că la Spitalul Judeţean Buzău nu există medic de gardă la Oftalmologie, imediat pediatrii au decis ca micuţul să fie transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

De asemenea, o fetiţă de 6 ani din Cernăteşti a fost adusă la spitalul din Buzău cu traumatism şi plagă escoriată suborbitală prin lovire petardă.

Fetiţa a fost transportată la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.

Ambii copii au fost răniţi în 31 decembrie.

Conforn purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, în data de 31 decembrie, la Unitatea de Primire Urgenţe s-au prezentat 104 persoane, dintre care 19 internări, în data de 1 ianuarie s-au înregistrat 131 de prezentări, dintre care 23 de internări, iar pe 2 ianuarie, 193 de prezentări dintre care 44 de internări.

Potrivit reprezentanţilor SJU Buzău, ambii copii aveau vederea afectată când au fost aduşi la Urgenţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.