Cinci elevi din Buzău au intrat cu 10 la Colegiul ”B.P. Hasdeu”, unde la profilul mate-info bilingv ultima medie de admitere a fost 9,87, în timp ce la polul opus se află un elev admis cu 2,46 la Colegiul Tehnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit inspectorului şef adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău, 2.413 candidaţi au fost înscrişi la repartizarea computerizată în licee, doi dintre aceştia nereuşind să obţină un loc la o unitate de învăţământ.

Potrivit sursei citate, cei doi copii nu au fost repartizaţi, cel mai probabil, din cauza completării greşite a fişelor de înscriere la liceu.

Palcău a precizat că, în urma primei etape de repartizare, au rămas neocupate foarte multe locuri în licee tehnologice.

În judeţul Buzău, cea mai mică medie de admitere la liceu este 2,46, la Colegiul Tehnic din municipiul reşedinţă de judeţ, la profilul mecanică. La acest liceu, cea mai mare medie este 7,86, la specializarea turism şi alimentaţie. La Colegiul Agricol din Buzău s-a intrat cu 2,92 iar cea mai mare medie a fost 8,24. De asemenea, la Liceul ”Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, un elev a fost admis cu media 2,59, la specializarea mecanică, cea mai mare medie fiind 5,97. La Liceul Tehnologic ”C Neniţescu” din Buzău, un elev a intrat la specializarea protecţia mediului cu 3,80, în timp ce media maximă a fost 7,03, la turism.

Cu medii foarte mici s-a intrat şi la Liceul ”D. Filipescu” din Buzău - 4,05, la Liceul ”C. Moisil” - 4,30, la Liceul Tehnologic Berca - 3,87, la Liceul ”Traian Săvulescu” din Râmnicu Sărat - 2,51.

La polul opus, cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat la Colegiul ”B.P. Hasdeu” din municipiul Buzău, unde ultima medie de admitere a fost 9,32, la filologie. La mate-info bilingv, ultimul elev admis are media 9,87. La aceeaşi specializare, trei elevi au intrat cu media 10, în timp ce alţi doi, tot cu medii maxime, au fost admişi la mate-info.

La Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, ultima medie de admitere este 8,08, la filologie, iar cea mai mare este 9,72, tot la filologie. La specializarea şiinţe sociale, ultima medie de admitere a fost 9,04, iar prima 9,67, aparţinând unui copil care a învăţat în localitatea Jariştea, judeţul Vrancea.

La Liceul ”Al. Vlahuţă” din Râmnicu Sărat, ultima medie de admitere a fost 7,34, la ştiinţe sociale, în timp ce un absolvent de gimnaziu a intrat cu media 10 la mate-info.

La Liceul Pedagogic din Buzău, ultima medie de admitere a fost 8,28, la filologie, în timp ce la matematică-informatică a fost cea mai mare medie pe liceu, 9,27. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.