Aproximativ 200 de angajaţi din centrele pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Buzău vor fi testaţi pentru coronavirus începând de joi, conform ordinului ministrului Sănătăţii. Va fi o acţiune destul de dificilă, spun autorităţile de sănătate publică, însă testarea trebuie făcută pentru ca personalul care se ocupă de îngrijirea bătrânilor să nu ajungă să fie un pericol pentru aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom testa şi va fi o acţiune foarte grea şi de mare amploare personalul din căminele de îngrijire a persoanelor vârstnice de pe tot cuprinsul judeţului, care vor relua activitatea începând cu 25 aprilie. Asta înseamnă că, din 23 aprilie, toate persoanele din echipa noastră se vor deplasa pe lângă toate centrele care au acest obiect de activitate şi vom testa un număr de aproape 200 de persoane”, a declarat Medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Pe de altă parte, la Buzău, s-a încheiat acţiunea de testare a gravidelor aflate în centrele de carantină sau  în izolare la domiciliu, toate testele ieşind negative.

La Buzău, în centrele de carantinare din judeţ sunt 294 de persoane în timp ce în izolare la domiciliu sunt 125 de persoane. 15 buzoieni au fost confirmaţi cu COVID 19 de la începutul pandemiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.